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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  25/01/2018
Data da última atualização:  25/01/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TESK, C. R. M.; CAVALLI, J.; PEREIRA, D. H.; CARVALHO, P.; ALMEIDA, R. M. de; FARIA, A. C. de; RAMOS, T. A.; PEDREIRA, B. C. e.
Afiliação:  CÁTIA R. M. TESK, UFMT-SINOP; JOSIANA CAVALLI, UFMT-SINOP; DALTON H. PEREIRA, UFMT-SINOP; PERIVALDO CARVALHO, UFMT-CUIABA; RONNY M. DE ALMEIDA, UFMT-SINOP; ARTUR C. DE FARIA, UFMT-SINOP; THAYS A. RAMOS, UFMT-SINOP; BRUNO CARNEIRO E PEDREIRA, CPAMT.
Título:  Tussocks density, root and stubble mass of Quênia and Tamani guineagrass.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 54., 2017, Foz do Iguaçu. A new view of animal science: challenges and perspectives: Proceedings. Foz do Iguaçu: SBZ, 2017. p. 728.
ISSN:  1983-4357
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The forage use in animal production is functional and can be consider a strongly feed resource in the Brazilian livestock systems. Since grazing management has been studied, the understanding of organic reserves in forage plants is a challenge. The regrowth speed and longevity are function of recovery plant capacity after defoliation, what is highly influenced by harvest management. The objective with this study was to evaluate tussocks density, root and stubble mass Panicum maximum BRS Quenia and BRS Tamani. Pastures were submitted to intermittent grazing (95% of light interception) with two grazing intensities defined by postgrazing height: 20 and 35 cm for Quenia, and 15 and 25 cm for Tamani. The experiment was carried out at Embrapa Agrossilvipastoril, Sinop/MT, from March/15 to Dez/16, following a randomized complete block design, with tree replications. During the spring of 2016, after grazing, 3 tussocks were collect per experimental unit. Each tussock was fractionated in stubble (above soil) and root, washed and dried at 105 ° C for 1.5 hours and later at 55° for 72 hours. The tussocks quantification was done in 10 points per plot, using a frame of 1m². The data was analyzed using PROC MIXED of SAS statistical software. Treatments means were estimated by ?LSMEANS? compared by the probability of the difference (?pdiff?) at 5%. There is no cultivar and grazing intensity for root and stubble mass, and tussock density (P>0.05). Root mass was 1590 and 1915 kg ha-1 for Que... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Forage plants; Grazing intensities.
Thesaurus Nal:  Forage; Grazing management.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171688/1/2017-cpamt-bruno-pedreira-tussocks-stubble-mass-quenia-tamani.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMT914 - 1UPCRA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  25/11/2020
Data da última atualização:  08/12/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  TONIETTO, J.; CLAUMANN, A.; SILVA, A. L.; GUERRA, C. C.; PANDOLFO, C.; CONTI, H.; ROSIER, J. P.; FELIPPETO, J.; FREITAS, J. P.; BASSETTI, J. E. P.; PROTAS, J. F. da S.; GRANDO, M. C.; ZANUS, M. C.; ERN, R.; BIANCO, S. P.; LÁZZARI, V. R.; DONINI, V.; CALIARI, V.
Afiliação:  JORGE TONIETTO, CNPUV; ALAN CLAUMANN, M.Sc., Engenheiro-agrônomo, Sebrae; APARECIDO LIMA SILVA, Dr., Engenheiro-agrônomo, UFSC; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; CRISTINA PANDOLFO, Dra., Engenheira-agrônoma, Epagri; HUMBERTO CONTI, Epagri; JEAN PIERRE ROSIER, Dr., Engenheiro-agrônomo; JOÃO FELIPPETO, M.Sc., Enólogo, Epagri; JOÃO PAULO FREITAS, Epagri; JOSÉ EDUARDO PIOLI BASSETTI, Epagri; JOSE FERNANDO DA SILVA PROTAS, CNPUV; MAURÍCIO CARLOS GRANDO, Epagri; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV; ROGÉRIO ERN, M.Sc., Engenheiro-agrônomo, Sebrae; SAUL PAULO BIANCO, Epagri; VALDECIR ROBERTO LÁZZARI, Epagri; VICENTE DONINI, Epagri; VINÍCIUS CALIARI, Dr., Químico, Epagri.
Título:  Elementos do caderno de especificações técnicas e do sistema de controle para a estruturação da Indicação de Procedência vinhos de altitude de Santa Catarina.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: PANDOLFO, C.; VIANNA, L. F. de N. (Orgs.). Caracterização da região produtora, indicadores e instrumentos para proposição de uma indicação geográfica. Florianópolis: Epagri, 2020.
Páginas:  193-201
Idioma:  Português
Conteúdo:  O Brasil possui diversas indicações geográficas (IG) de vinhos registradas ou em fase de estruturação. Dentre as IG registradas estão Vales da Uva Goethe - localizada no estado de Santa Catarina, Vale dos Vinhedos, Pinto Bandeira, Altos Montes, Monte Belo e Farroupilha - localizadas no estado do Rio Grande do Sul. Quatro indicações geográficas estão em fase de estruturação, incluindo: Vinhos de Altitude de Santa Catarina ? no Estado de Santa Catarina, Campanha Gaúcha e Altos de Pinto Bandeira ? no estado do Rio Grande do Sul, e Vale do São Francisco - localizada nos estados da Bahia e Pernambuco (Figura 12.1).
Palavras-Chave:  Especificações técnicas; Indicação de procedência (IP); Santa Catarina; Vinhos de altitude.
Thesagro:  Vinho.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218229/1/livro-tecnico-ig-vinhos-altitude-baixa-Cap12.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18537 - 1UPCPL - DD
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Biblioteca(s):  Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Arroz e Feijão.
Identificador:  4205
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  09/05/2002
Código do título:  2600102
ISSN:  0021-1664
Título e Subtítulo:  IRRIGATION AND POWER
Entidade:  Central Board of Irrigation and Power
Local de publicação:  New Delhi-India
Periodicidade:  mensal
Inicio de publicação:  1951
Coleções da unidade:  Embrapa Arroz e Feijão
1978 35(1); 1984 41(1-4); 1985 42(1-4)
Classificação: 631.705
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